We Know Social #47

Red Carpet Social Media

Een nieuwe week, honderd nieuwe updates en features om door te lezen. Sommige belangrijk en nuttig, andere minder belangrijk, maar wél inspirerend. De wereld van social media verandert en verbetert in sneltreinvaart. Het is ons werk om dit allemaal in de gaten te houden. Voor onszelf, op zakelijk gebied, maar ook voor jou. Benieuwd wat er allemaal is gebeurd in de social wereld? Hier de belangrijkste updates.

1. Een redesign voor Snapchat

Er zit een redesign aan te komen voor de gehele Snapchat-applicatie. Het platform maakt keer op keer verlies en gaat daarom drastische maatregelen nemen. De applicatie zou te moeilijke te begrijpen zijn, vooral voor de volwassen generatie. Als Snapchat ook opgepikt wil worden door deze doelgroep, moeten ze dus aan de slag. Daarbij zou Snapchat ook aan de slag gaan met een algoritmische feed voor Discovery. Zo zie je de meest interessante berichten meteen bovenaan. Wanneer het nieuwe design gelanceerd wordt, is nog onduidelijk. Gebruikers worden gewaarschuwd, omdat ze waarschijnlijk even zullen moeten wennen.

2. Messenger test met de ‘Streak Count’-feature van Snapchat

Het is geen normale week in social medialand als Facebook geen lookalike feature van Snapchat heeft geïntroduceerd. Deze week eentje voor Messenger. Daar wordt nu getest met een Streak Count, dezelfde die Snapchat ook al heeft. De feature houdt bij hoeveel dagen achter elkaar je in contact bent met dezelfde persoon. Zodra deze streak dreigt te eindigen, omdat je die dag nog niks hebt gestuurd, krijg je daar een melding van. Het is waarschijnlijk niet de meest nuttige feature om te jatten, maar we zijn toch benieuwd wanneer ze het wereldwijd gaan uitrollen.

3. Samen een Instagram live video maken? Dat kan!

Wil je samen met iemand een live video maken? Natuurlijk kan dat als je met z’n tweeën achter het kleine schermpje van je telefoon zit gepropt, maar het kan ook anders! Je kunt nu namelijk een verzoek sturen om je aan te sluiten bij een live video die al bezig is. Zo kun je met twee mensen, op verschillende locaties, een live video delen.

Red Carpet Social Media

4. Facebook test een nieuwe feature omtrent games

Facebook is heel minimaal een nieuwe feature aan het testen. Ze zijn aan het kijken of je middels posts op Facebook nieuwe mensen kunt vinden om mee te gamen. Hoe en wanneer dit verder gaat uitrollen is nog onbekend.

Red Carpet Social Media

5. Facebook lanceert Creator

Facebook heeft afgelopen maand de Creator-applicatie gelanceerd voor influencers die een videocommunity willen beginnen op Facebook. Iedere individuele pagina of persoon kan de applicatie downloaden. Enkele features die voorbij komen zijn de Live Creative Kit, de samengevoegde inbox voor Instagram, Facebook en Messenger, toegang tot de Facebook Camera en Stories en de uitgebreide statistieken. Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Lees het hele artikel op TechCrunch.

https://www.facebook.com/facebook/videos/10156746971476729/

Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat van deze nieuwe social media updates en kijken uit naar alle nieuwe features. Jij ook? Lees hier over twee weken de nieuwste updates.

Red Carpet Social Media

RECENTE POSTS