We Know Social #45

Header_WKS_45

Een nieuwe week, honderd nieuwe updates en features om door te lezen. Sommige belangrijk en nuttig, andere minder belangrijk, maar wél inspirerend. De wereld van social media verandert en verbetert in sneltreinvaart. Het is ons werk om dit allemaal in de gaten te houden. Voor onszelf, op zakelijk gebied, maar ook voor jou. Benieuwd wat er allemaal is gebeurd in de social wereld? Hier de belangrijkste updates.

1. Apple’s iOS 11.1 update is nu beschikbaar

Een van de leukste bijkomstigheden van de nieuwe iOS-update is een overvloed aan nieuwe emoji’s. Emoji-releases worden vaak gekenmerkt door het gevoel dat je nooit hebt geweten dat je een emoji miste, tot deze werd geïntroduceerd. Er zijn meer dan 70 emoji’s bijgekomen of verbeterd waaronder: een oranje hart, een vampier, zeemeermin, elfje, een Brachiosaurus, een vloekend gezichtje en een rode sjaal.

iOS 11.1 heeft nog andere updates, maar we weten allemaal dat de emoji’s in de meeste gevallen de reden zijn om de update te installeren.

2. Instagram plaatst Stories groter in je feed

Met Instagram Stories gaat het super goed, ze zijn bezig met een nieuwe update waardoor je de Stories niet kan missen. De Stories-balk wordt al bovenaan de feed weergegeven, maar nu komt deze ook twee zo groot terug in je feed. De balk wordt tussen de reguliere posts weergegeven halverwege je feed. Ga jij hierdoor Stories sneller kijken? 😉

3. WhatsApp komt met de functie ‘verwijderen voor iedereen’

Iedereen heeft wel eens een berichtje naar de verkeerde persoon gestuurd. Waar je vroeger met een smoes aankwam, is er tegenwoordig nog een redding. WhatsApp komt nu namelijk met een nieuwe functie waardoor je je berichtje nog kan verwijderen.

Met deze nieuwe functie heb je na verzending zeven minuten de tijd om het bericht te verwijderen voor zowel zender als ontvanger. Het bericht verdwijnt echter niet, de melding ‘Dit bericht is verwijderd’ verschijnt. Je moet dan echter wel hopen dat jij het bericht sneller verwijdert, dan de ontvanger opent en leest. 😉

4. Facebook polls

Instagram introduceerde een week geleden Instagram polls. Nu wordt deze feature ook bij Facebook gelanceerd. Je kunt twee opties geven aan je vrienden of volgers en zij kunnen vervolgens stemmen. Bij elke optie kun je een foto of een GIF toevoegen.

Facebook heeft eerder geëxperimenteerd met polls maar deze werkte tot dusver nog niet optimaal. Laten we hopen dat het deze keer wel wordt opgepikt.

Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat van deze nieuwe social media updates en kijken uit naar alle nieuwe features. Jij ook? Lees hier over twee weken de nieuwste updates.

Red Carpet Social Media

RECENTE POSTS