We Know Social #43

Red Carpet Social Media

Een nieuwe week, honderd nieuwe updates en features om door te lezen. Sommige belangrijk en nuttig, andere minder belangrijk, maar wél inspirerend. De wereld van social media verandert en verbetert in sneltreinvaart. Het is ons werk om dit allemaal in de gaten te houden. Voor onszelf, op zakelijk gebied, maar ook voor jou. Benieuwd wat er allemaal is gebeurd in de social wereld? Hier de belangrijkste updates.

1. WhatsApp kondigt WhatsApp Business aan

Voor bedrijven is het vaak lastig om via WhatsApp ondersteuning te bieden. WhatsApp Business zal hierin een uitkomst bieden voor velen. WhatsApp Business wordt een aparte app, die je naast je persoonlijke WhatsApp-omgeving kunt gebruiken. Op die manier houd je zakelijk en privé gescheiden, handig! In de app zullen verschillende functies beschikbaar worden gemaakt waaronder:

  • De ondersteuning van vaste nummers;
  • De mogelijkheid om een zakelijk profiel met meerdere opties op te stellen;
  • Inzage in de gebruikersstatistieken van de app;
  • De mogelijkheid om een automatisch bericht in te stellen bij afwezigheid.

Wat er nog meer aan toegevoegd wordt, is nu nog niet te zeggen. Hopelijk wordt het snel gelanceerd en kunnen we aan de slag! Wij houden je op de hoogte.

2. Snapchat komt met ‘Context Kaarten’

Snapchat heeft vandaag bekend gemaakt dat ze context kaarten gaan toevoegen aan de app. Met behulp van verschillende partners waaronder Foursquare, Tripadvisor, Uber, Lyft, OpenTable en Michelin zorgen ze ervoor dat je informatie over bepaalde plekken en diensten kan krijgen gebaseerd op de plek waar een foto is gemaakt.

Als je ziet dat een foto op een bepaalde locatie is gemaakt, kun je de context kaart openen door omhoog te swipen. De kaart kan je dan meer vertellen over de locatie, waaronder reviews, contactinformatie, openingstijden en meer.

Voor nu is de tool nog niet in Nederland beschikbaar, maar wij zijn in ieder geval al enthousiast!

3. Facebook komt misschien met 3D-posts

Facebook wil het voor gebruikers mogelijk maken om 3D-objecten te creëren middels virtual reality. Deze kunnen de gebruikers vervolgens delen met vrienden die geen VR-headsets hebben. Gebruikers kunnen de 3D-posts in het nieuws overzicht grijpen, draaien en vanuit alle hoeken bekijken.

De hype rondom VR is niet zo massaal geworden als veel mensen hadden verwacht en de headsets verkopen nog steeds moeizaam. Om die reden is VR maar voor een klein publiek beschikbaar. Met deze nieuwe feature heb je in principe niet per se een headset nodig, omdat iedereen de berichten in zijn nieuwsoverzicht voorbij kan zien komen.

4. Live locatie delen in WhatsApp

WhatsApp heeft het nu mogelijk gemaakt om je live locatie te delen. Hierdoor wordt het voor je vrienden of familie mogelijk om je bewegingen te volgen, zo lang als jij wilt. Je kunt je locatie zowel in privé gesprekken als in groepsgesprekken delen.

Je kunt zelf bepalen wie je locatie kunt zien en voor hoe lang je locatie zichtbaar is. Zodra je op de optie hebt geklikt zal er in de chat een kaartje met je locatie verschijnen.

Een handige tool om bijvoorbeeld vrienden te vinden op een evenement. Daarnaast is het handig voor meetups: als meerdere mensen hun locatie delen in een groep, krijg je iedereen op één kaart te zien.

5. WhatsApp gaat groepsbellen mogelijk maken

WhatsApp zit zeker niet stil! Er is nog een functie die ze vanaf 2018 willen toevoegen, namelijk de mogelijkheid om met meerdere mensen tegelijk te bellen. Het gaat in dit geval om audio groepsgesprekken. Het is al sinds 2015 mogelijk om te bellen via WhatsApp en ook videobellen is al een tijdje mogelijk. Wij zijn benieuwd!

Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat van deze nieuwe social media updates en kijken uit naar alle nieuwe features. Jij ook? Lees hier over twee weken de nieuwste updates.

Red Carpet Social Media

RECENTE POSTS