We Know Social #39

Red Carpet Social Media

Een nieuwe week, honderd nieuwe updates en features om door te lezen. Sommige belangrijk en nuttig, andere minder belangrijk, maar wél inspirerend. De wereld van social media verandert en verbetert in sneltreinvaart. Het is ons werk om dit allemaal in de gaten te houden. Voor onszelf, op zakelijk gebied, maar ook voor jou. Benieuwd wat er allemaal is gebeurd in de social wereld? Hier de belangrijkste updates.

1. Instagram voegt gezichtsfilters toe aan livestreams 

Het was al sinds mei mogelijk om gezichtsfilters te gebruiken op Instagram. De gezichtsfilters werden vanaf toen onderdeel van de Instagram-Story. Deze functie herkent je gezicht via de frontcamera van je smartphone. Zo kun je als een virtuele zonnebril verschillende filters over je gezicht plaatsen. Vanaf nu kun je deze filters dus ook tijdens een live-video gebruiken. Alle filters die al beschikbaar waren, kunnen ook allemaal live worden gebruikt.

 

2. Facebook test een nieuwe WhatsApp-knop in zijn hoofdapp

Facebook is wederom iets nieuws aan het testen. Deze keer gaat het om een WhatsApp-button. Wanneer je op deze knop klikt, wordt WhatsApp geopend zonder de Facebook-app te verlaten. De snelkoppeling wordt momenteel getest op de Android-versie van de app, maar het kan wellicht ook voor sommige iOS-gebruikers beschikbaar zijn.

3. Instagram wil overstappen naar vier foto’s in de feed

Instagram heeft de afgelopen tijd meerdere updates doorgevoerd. Denk aan de Instagram-Story, het posten van meerdere foto’s en het vind-ik-leuk’en van reacties. Het was op het begin misschien even wennen, maar nu zijn we er hartstikke blij mee. Of we ook blij gaan zijn met de volgende update? We’re not sure. Instagram wil namelijk overstappen naar vier foto’s op een rij. Daar gaat je perfecte feed…

4. Snapchats nieuwe ‘Sky Filters’ en de 3D Bitmoji

Snapchat viert zijn 6e verjaardag met nieuwe Sky Filters en de 3D Bitmoji. Met ‘Sky Filters’ komt er een geheel nieuwe set omgevingsfilters naar de app, ontworpen om de kleur en mood van de lucht in je foto’s te kunnen veranderen. Ook voegt Snapchat een nieuwe 3D Bitmoji toe. De 3D Bitmoji is een van de coolste time-wasters. Door met je camera te bewegen, kun je communiceren en spelen met je eigen cartoon in de echte wereld.

5. Instagram komt met update tegen online haters

Zoals het kopje al zegt, komt Instagram met een update tegen online haters. Waar je voorheen alleen kon kiezen tussen het toestaan van comments onder je post of niet, kun je nu kiezen wie je specifiek niet wilt toestaan onder je comments. Een heel goed middel tegen trolls, dus. Daarnaast kun je nu een hulplijn inschakelen. Deze kun je inschakelen bij een live-video van iemand als je denkt dat diegene in nood is of hulp nodig heeft.

Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat van deze nieuwe social media updates en kijken uit naar alle nieuwe features. Jij ook? Lees hier over twee weken de nieuwste updates.

Red Carpet Social Media

RECENTE POSTS