We Know Social #37

15-09_WKS-37

Een nieuwe week, honderd nieuwe updates en features om door te lezen. Sommige belangrijk en nuttig, andere minder belangrijk, maar wél inspirerend. De wereld van social media verandert en verbetert in sneltreinvaart. Het is ons werk om dit allemaal in de gaten te houden. Voor onszelf, op zakelijk gebied, maar ook voor jou. Benieuwd wat er allemaal is gebeurd in de social wereld? Hier de belangrijkste updates.

1. Facebook Messenger krijgt Instant Video voor 1-op-1 video’s met vrienden

Facebook heeft Instant Video voor Messenger aangekondigd. Hiermee kun je een live video starten terwijl je met een vriend aan het chatten bent. Deze nieuwe functie is te vergelijken met Live Video en FaceTime. Het verschil met de Live Video-functie is dat je hierbij de beelden naar een veel grotere groep streamt. Instant Video werkt alleen als jij en een vriend allebei tegelijk de Messenger-conversatie aan het bekijken zijn. Een videocamera-icoontje verschijnt dan rechtsboven in het chatscherm. De reden voor deze nieuwe functie in Facebook Messenger? Facebook denkt dat het gesprekken verrijkt als je elkaars gezicht kunt zien.

2. Twitter test met meerdere Tweets tegelijk versturen

Waarschijnlijk weet iedereen wel dat tweeten soms best lastig kan zijn. Je moet je verhaal overbrengen met 140 tekens . Dat lukt niet altijd. Hierdoor ontstaan er zogenoemde ‘tweetstorms’. Hierbij reageer je steeds op je eigen tweets, waardoor er een lange reeks ontstaat. Nu test Twitter een manier waarbij je tweet automatisch wordt opgesplitst als je over de 140 tekens gaat. Hoe makkelijk is dat?!

3. Facebook test met gekleurde comments

Nadat Facebook in december vorig jaar de kleur-achtergrond postfunctie uitbracht, testen ze nu ook gekleurde comments. Bij Facebook zijn ze altijd aan het onderzoeken naar nieuwe manieren om mensen te verbinden en interactie te stimuleren. Dit is dan ook de reden dat ze nu bij de comments deze nieuwe functie uitproberen. Wij zijn erg benieuwd of Facebook binnenkort nog een stukje kleurrijker gaat worden.

4. Geofilters van Snapchat nu eindelijk ook voor particuliere gebruikers in Europa

Voor 7 euro kan nu iedereen zijn eigen Snapchat-filter ontwerpen. De filters zijn te maken in de nieuwe Creatieve Studio, een onderdeel van de app. In deze studio staan sjablonen, thema’s en basisontwerpen om zelf te personaliseren. Leuk voor bijvoorbeeld trouwerijen, verjaardagen of andere feesten!

5. Facebook post nu ook Instagram stories op Facebook

Facebook wil echt dat mensen ook Stories op Facebook bekijken (en dus niet alleen op Instagram). Facebook is voorstander van het gebruik van Stories, aangezien de functie nu al beschikbaar is op Instagram, WhatsApp, Messenger en hun hoofdplatform Facebook. Daarin vindt het social media kanaal het belangrijk dat gebruikers hun Stories makkelijk kunnen delen. Daarom is Facebook op dit moment een nieuwe nieuwe functie aan het testen waarbij gebruikers hun Instagram Story direct op Facebook kunnen delen. Zou jij je Story delen op de verschillende kanalen?

Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat van deze nieuwe social media updates en kijken uit naar alle nieuwe features. Jij ook? Lees hier over twee weken de nieuwste updates.

Red Carpet Social Media

RECENTE POSTS