We know social #33

Red Carpet Social Media

Een nieuwe week, honderd nieuwe updates en features om door te lezen. Sommige belangrijk en nuttig, andere minder belangrijk, maar wél inspirerend. De wereld van social media verandert en verbetert in sneltreinvaart. Het is ons werk om dit allemaal in de gaten te houden. Voor onszelf, op zakelijk gebied, maar ook voor jou. Benieuwd wat er allemaal is gebeurd in de social wereld? Hier de belangrijkste updates.

1. Facebook komt met een aantal kleine designupdates

Facebook gaat de komende weken een aantal updates doorvoeren. De meeste hebben te maken met de look van de Facebookapplicatie, maar ook de camerafunctie wordt iets bijgeschaafd. Vooral het design rondom de comments van de Facebookapp gaat op de schop. Het wordt wat minimalistischer en heeft wat weg van de comments onder een Instagrampost of zelfs een sms’je. Daarnaast wordt het design rondom link-posts aangepast. De camerafunctie wordt iets aangepast, waarschijnlijk om de Facebook Stories nieuw leven in te blazen. Zo kun je nu ook GIF-jes maken en direct delen op je tijdlijn of in je Stories, je kunt live gaan in je Stories en daarbij kun je ook camera-effecten toepassen. Het nut van de updates rondom de camerafunctie zien wij nog niet echt, maar de designupdates zijn zeker welkom!

2. Facebook Marktplaats nu ook naar de Benelux

Marketplace is in de Verenigde Staten al sinds oktober 2016 up and running, maar nu wordt het ook uitgerold in de Benelux. De vele ruil- en verkoopgroepen op Facebook kunnen binnenkort dus op een Facebook Marktplaats terecht. Het is in de bestaande Facebook applicatie ingebouwd, dus zonder te veel poespas kun je al aan de slag met het kopen en verkopen van spullen. Wanneer het precies beschikbaar is, is nog onduidelijk.

3. De oude nieuwe Instagram trend

Er is een nieuwe trend gespot op Instagram. Eentje die eigenlijk al jaren bestaat, maar nu hebben we er eigenlijk pas een naam voor: Plandid! Nu denk je vast: WHAT?! Ja, dat dachten wij ook. Maar eigenlijk is het heel simpel. Het zijn planned candid shots. Oftewel, nonchalant poseren om achteraf te kunnen zeggen ‘oh, ik wist niet dat je een foto aan het maken was’… Yeah, right. De kans is groot dat er ook een plandid shot in jouw feed of tijdlijn voorkomt, want het bestaat dus al jaren.

4. Wat je als contentmarketeer kunt leren van Netflix

Netflix blijft maar groeien, ze zijn hard op weg naar de 100 miljoen abonnees! We vallen allemaal massaal voor Netflix, maar wat kunnen we daar als contentmarketeers van leren? Waar Netflix uiteindelijk écht groot mee is geworden, is Netflix Originals. De vaak steengoede Netflixseries en films zijn alleen beschikbaar op het platform. En, geef toe, wie kan er nu nog zonder Orange Is The New Black, House of Cards, Narcos of Stranger Things? Eigen content is king! Daarbij kun je veel content als marketeer ook persoonlijker maken, waardoor het meteen een stuk unieker en interessanter wordt. Benieuwd wat je nog meer kunt leren van Netflix? Het complete, originele artikel kun je hier lezen.

5. Facebook lanceert Watch

Facebook blijft maar nieuwe platforms en functies toevoegen aan de bestaande applicatie. Zo nu ook Facebook Watch. Een platform voor videoshows op Facebook. Je kunt hier nieuwe video’s ontdekken op basis van de video’s die je vrienden en anderen in je netwerk bekijken. De video’s worden onderverdeeld in een aantal categorieën: ‘Meest besproken’, ‘Wat vrienden bekijken’ en ‘Wat mensen aan het lachten maakt’. Op dit moment alleen nog beschikbaar voor een kleine groep mensen in de Verenigde Staten, maar dit zal waarschijnlijk binnen een aantal maanden ook wereldwijd worden uitgerold.

6. Hoe moet ik nu nog link-posts bewerken op Facebook?

Misschien heb je het al gezien of gelezen, maar Facebook heeft extra maatregelen genomen om fake news te bannen. Hoe? Door het onmogelijk te maken om Facebook link-posts aan te passen met andere beelden of teksten. Het is nog niet voor iedere Facebook pagina onmogelijk, maar grote kans dat dit nog komt. Wil je weten hoe je toch de juiste beelden en teksten kunt laten zien? Je leest het in deze blogpost.

Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat van deze nieuwe social media updates en kijken uit naar alle nieuwe features. Jij ook? Lees hier over twee weken de nieuwste updates.

Red Carpet Social Media

RECENTE POSTS