Aan de slag in Italië: Principessa Platessa

RC_Blog_Platessa_Header

Als je denkt aan Italië, denk je toch aan overheerlijk eten? Koken met de lekkerste smaakmakers, met verse ingrediënten en frisse toevoegingen. Pasta’s, pizza’s, maar ook zeker vis mag niet ontbreken in de Italiaanse keuken. Wist je dat de Italianen ontzettend houden van onze Nederlandse schol? Het is zelfs een traditie in dit eetwalhalla. De schol uit de Noordzee heeft namelijk een uitstekend imago in Italië en grofweg 80% van de vangst wordt geëxporteerd naar Italië.

De Italiaanse markt is stabiel, maar concurrentie van goedkopere (diepvries) vissoorten zoals heek en pangasius liggen op de loer. Om de marktpositie van de Nederlandse schol te behouden en te versterken heeft het Nederlands Visbureau ons de uitdaging gegeven om door middel van social media een Italiaanse community op te bouwen.

Onze social specialisten hebben samen met het Nederlands Visbureau en een Italiaanse native speaker een contentplan opgesteld. Hierin zijn specifieke rubrieken en thema’s bepaald voor de 5 maanden durende campagne. Iedere rubriek of thema vertelt een ander verhaal over de schol. Denk hierbij aan weetjes, recepten, duurzaamheid, het scholseizoen, tips & tricks en de herkomst. Door interactieve content te ontwikkelen, versterken we de community en enthousiasmeren we de doelgroep om schol te eten op verschillende momenten of te verwerken in diverse maaltijden.

Een maandelijkse contentkalender geeft ons een kapstok bij het creëren van content. We bereiken de Italianen via Facebook en Instagram met inspirerende en activerende content. Elke social post of advertentie heeft een ander doel. Likes, interacties, bereik of websitebezoek? Met het doel als uitgangspunt gaan we aan de slag met de ontwikkeling van visuals en copy.

Door steeds meer inzicht te krijgen in de beweegredenen van de doelgroep kunnen we de content perfect afstemmen op hetgeen dat de Italianen ontzettend interessant vinden. We zijn nog maar een week onderweg maar de eerste resultaten zijn veelbelovend.

Red Carpet Social Media
Red Carpet Social Media

RECENTE POSTS